Sk Höglandet har för ambition att kunna erbjuda ett brett utbud på aktiviteter och kurser med förhoppningen om att där ska finnas något som intresserar varje hundägare. 
Längre ned på sidan finns aktuella kurser.

Kursutbudet kan variera en del från år till år beroende på vad det finns för intresse för kursverksamhet. I dagsläget riktar vi in oss på valpkurser, kurser i allmänlydnad, tävlingslydnad, spår och IGP men räknar med att inom kort utöka vår kursverksamhet. 

Här finns möjlighet att välja en kurs efter egna intressen och tidigare kunskapsnivå.  Du kan även utvecklas tillsammans med din hund om intresset finns och avancera framåt. Varje ekipage erbjuds individanpassad träning. Du får en grundläggande utbildning i praktik och teori tillsammans med din valp/unghund, för att senare fortsätta med en kurs i allmänlydnad där svårighetsgraden ökar. 

Till Sk Höglandets kurser är alla raser välkomna, men blir det väldigt många anmälningar så har Schäferhundar företräde då vi är en lokalklubb inom rasklubben. Kurser har alltid företräde på planerna.

Du anmäler ditt intresse för att gå kurs hos oss genom att fylla i formuläret längst ned på sidan eller via Studiefrämjandet.

Kursavgiften anges under respektive kurs. 

Kursavgiften betalas vid anmälan till kurs genom Studiefrämjandet eller via vårt bankgiro 717-6035 en vecka innan första kurstillfället och ange vid betalning vilken kurs det gäller. 

För att gå kurs hos oss så måste du vara medlem i Svenska Schäferhundklubben eller Svenska Brukshundklubben. Se vidare information avsnittet medlemskap.


Kontaktpersoner: Lennart Edh 073-0923036 & Ann Merbach, 076-2131711